Kaas bij Mekelenkamp Apeldoorn

Duurzame kaas van Noord-Hollandse kwaliteit

Bent u op zoek naar duurzame kaas van de beste kwaliteit? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze kaas rijpt op een duurzame manier in speciale pakhuizen en een kelder in Woerden. In de kelder is het standaard 13 tot 15 graden. Dit is precies de juiste temperatuur voor een goede rijping van de kaas. Daarnaast dragen meer dan 300 zonnepanelen bij aan duurzame energie.

Bent u benieuwd welke kazen wij op de plank hebben liggen? Neemt u dan hieronder een kijkje bij onze kaasmerkkiezer.

Kaasmerk kiezer

Kunt u  niet kiezen? Hier ziet u het verschil tussen al onze kaasmerken. Ga direct naar: Weydeland, Oudelandse, Mekkerstee bio, Chevretta geitenkaas en Twisca schapenkaas

Weydeland

Weydeland kaas 48+ komt uit Noord-Holland en is geweldig smeuïg en zacht van smaak. Weydeland wordt gemaakt door de groenste kaasmakerij van Nederland. Deze kaasmakerij heeft een samenwerkingsverband met CONO boeren. Zij krijgen de beste melkprijs van Nederland. De koeien van de CONO boeren lopen 182 dagen per jaar buiten. Dit is het hoogste percentage van Nederland. Weydeland wordt gemaakt van 100% weidemelk. U kunt bij ons de varianten jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud belegen, oud en overjarig kopen. Op www.weydeland.nl kunt u meer informatie vinden over deze fantastische kaas. Weydeland staat voor liefde voor de koe, liefde voor het land en liefde voor de mens. En dat proef je!

Weydeland Rijck

Weydeland Flinck

Weydeland Unieck

Weydeland 35+ jong

Weydeland 35+ jong belegen

Weydeland 35+ belegen

Weydeland 35+ extra belegen

Weydeland 35+ oud

Weydeland 35+ komijn mild

Weydeland 35+ komijn pikant

Weydeland 48+ jong

Weydeland 48+ jong Belegen

Weydeland 48+ Belegen

Weydeland 48+ extra Belegen

Oudelandse Boeren Subliem Oud

Oudelandse Boeren Smaakvol Belegen

Oudelandse kaas

Oudelandse kaas wordt gemaakt van melk uit het Groene Hart. De kaas is vernoemd naar een boerderij aan de oudelandseweg in Woerden, waar deze kaas voor het eerst geproduceerd werd. Smaakvol Belegen, Pikant Belegen en Subliem Oud zijn kazen die de naam boerenkaas mogen dragen. Zij zijn gemaakt van rauwe, niet afgeroomde koemelk door de boer(in) op eigen boerderij. Boerenkaas heeft een positief effect op de gezondheid en kan zelfs verstoorde darmwerking verhelpen. Graskaas, Smeuïg Jong, Romig Jong Belegen en Zacht XL dragen de naam boerderijkaas. Deze naam mag gegeven worden aan kaas, die gemaakt is van verhitte melk door de boer(in) op eigen boerderij. U kunt verder lezen over Oudelandse kaas op https://www.treurkaas.nl/kaasmerken/oudelandse-boeren.

Mèkkerstee Bio

Mèkkerstee Bio is een biologische kaas, die gemaakt wordt van geitenmelk. Op de zorgboerderij Mèkkerstee in Ouddorp grazen 600 geiten, die elke dag 3 liter verse melk produceren. In het proces van het verwerken van de geitenmelk tot geitenkaas wordt geen zout of conserveringsmiddelen toegevoegd. De kaas heeft een zachte en romige smaak, die voor veel mensen toegankelijk is. De kaas is lichter verteerbaar dan kaas van koemelk en bevat veel vitamine A. Wij hebben jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, fenegriek, honingklaver, italiaanse kruiden en gemengde peper in het assortiment.

De Mèkkerstee biedt mensen met psychische of psychosociale problemen een plek om zicht nuttig te maken en helpt hen terug te keren naar de maatschappij. Bent u geïnteresseerd in de Mèkkerstee, dan kunt u verder kijken op www.demekkerstee.nl.

Mekkerstee Fenegriek

Chevretta Belegen

Chevretta Oud

Chevretta Jong Belegen

Chevretta Extra Belegen

Chevretta geitenkaas

Chevretta geitenkaas wordt gemaakt van de lekkerste geitenmelk van Nederland. Deze halfharde geitenkaas wordt gemaakt volgens de Gouda receptuur. De kaas is rijk van smaak en heel smeuïg. Dit komt door het voedingspatroon van de geiten van speciale grassoorten, lijnzaad en stro. Chevretta is een vegetarische kaas, omdat er bij de bereiding gebruik gemaakt wordt van microbieel stremsel. Geitenkaas is licht verteerbaar en past perfect bij een evenwichtig voedingspatroon. Chevretta bevat 40% minder zout dan de meeste andere geitenkazen. Wij verkopen de varianten jong belegen, belegen, extra belegen, oud en kruidenmix. Komt u gerust eens proeven!

Twisca schapenkaas

Twisca schapenkaas wordt gemaakt van melk, die geproduceerd wordt op schapenboerderij Westfriesedijk. Daar lopen 800 schapen op 70 hectare natuurgebied. Het gras is rijk van samenstelling doordat het land altijd onder invloed stond van de zilte, waterrijke natuur. De melk is daardoor veel smakelijker en uiteraard proef je dit terug in de kaas! Jonge schapenkaas is zacht en romig van smaak. Langer gerijpte kaas krijgt de echte schapenkaassmaak. De kaas is zeer geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Schapenkaas bevat veel vitamine A, B en C. Vooral vitamine B13 is uniek voor schapenkaas. Dit heeft een positieve werking op het verteringsstelsel. De kaas is ook geschikt als vegetarische vleesvervanger. Voor meer informatie over deze kaas kunt u kijken op www.westfriesedijk.nl. Bij ons in de winkel kunt u beide beschreven varianten (mild en belegen) kopen.

Twisca schapenkaas belegen

Twisca schapenkaas mild

De kwaliteit van onze kazen

Onze kaas krijgt in het rijpingsproces een heel dun laagje plastic om de korst heen. Dit zorgt voor een betere rijping en geeft de kaas een heerlijke smaak. Daarnaast gaat de kaas hierdoor niet schimmelen en is ze langer houdbaar. De behandeling van onze kaas gebeurt geautomatiseerd, waardoor we de beste kwaliteit kunnen garanderen. Iedere kaas wordt afzonderlijk gemonitord tot aan het moment van aflevering. Op deze manier kunt u zeker zijn van de kwaliteit van onze kaas.

 

 Onze kaas heeft een eigen keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor een exclusieve, eerlijke kwaliteitskaas, die op een duurzame wijze gerijpt wordt. Door constante luchtvochtigheid en temperatuur tijdens het rijpen, ontstaat de pure smaak van onze natuurlijke kaas.

contact

Telefoonnummer

055 - 366 0556

Adresgegevens

Operaplein 117
7323 EL Apeldoorn

openingstijden

Kant en klare Indische gerechten zijn op maandag t/m donderdag tot 17:00 uur, vrijdag tot 19:00 uur en zaterdag tot 16:00 uur beschikbaar!

Zondag

Gesloten

Maandag

11:00 - 17:30

Dinsdag - donderdag

09:00 - 17:30

Vrijdag

09:00 - 19:30

Zaterdag

09:00 - 16:00

 

Openingstijden

Kant en klare Indische gerechten zijn op maandag t/m donderdag tot 17:00 uur, vrijdag tot 19:00 uur en zaterdag tot 16:00 uur beschikbaar!

Zondag

Gesloten

Maandag

11:00 - 17:30

Dinsdag - donderdag

09:00 - 17:30

Vrijdag

09:00 - 19:30

Zaterdag

09:00 - 16:00

Contact

Telefoonnummer

055 366 0556

Adresgegevens

Operaplein 117
7323 EL Apeldoorn