Kaas bij Mekelenkamp Apeldoorn

Duurzame kaas kopen in Apeldoorn van Noord-Hollandse kwaliteit

Bent u in de buurt van Apeldoorn op zoek naar duurzame kaas van de beste kwaliteit? Dan bent u bij ons – Speciaalzaak Mekelenkamp in Apeldoorn – aan het juiste adres! Onze kaas rijpt op een duurzame manier in speciale pakhuizen en een kelder in Woerden. In de kelder is het standaard 13 tot 15 graden. Dit is precies de juiste temperatuur voor een goede rijping van de kaas. Daarnaast dragen meer dan 300 zonnepanelen bij aan duurzame energie.

Bent u benieuwd welke kazen wij op de plank hebben liggen? Neemt u dan hieronder een kijkje bij onze kaasmerkkiezer.

Kaasmerk kiezer

Kunt u  niet kiezen? Hier ziet u het verschil tussen al onze kaasmerken. Ga direct naar: Weydeland, Oudelandse, Mekkerstee bio, Chevretta geitenkaas en Twisca schapenkaas

Weydeland kaas Apeldoorn

Weydeland kaas 48+ komt uit Noord-Holland en is geweldig smeuïg en zacht van smaak. Weydeland kaas is sinds januari 2021 GMO-vrij. De koeien krijgen dan alleen GMO-vrij krachtvoer als bijvoeding. Sinds maart 2021 worden de kazen gemaakt van vegetarisch stremsel en past het daarmee in de vega trend. Ook zijn de kazen van jong tot en met oud lactose vrij. Deze groenste kaasmakerij van Nederland heeft een samenwerkingsverband met CONO boeren. Zij krijgen de beste melkprijs van Nederland. De koeien van de CONO boeren lopen 182 dagen per jaar buiten. Dit is het hoogste percentage van Nederland. Weydeland wordt gemaakt van 100% weidemelk. U kunt bij ons de varianten jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud belegen, oud en overjarig kopen. Op www.weydeland.nl kunt u meer informatie vinden over deze fantastische kaas. Weydeland staat voor liefde voor de koe, liefde voor het land en liefde voor de mens. En dat proef je!

Weydeland 35+ jonge kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ jong

Weydeland 35+ jonge belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ jong belegen

Weydeland 35+ belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ belegen

Weydeland 35+ extra belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ extra belegen

Weydeland Flinck kaas Apeldoorn

Weydeland Flinck

Weydeland Rijck kaas Apeldoorn

Weydeland Rijck

Weydeland Unieck kaas Apeldoorn

Weydeland Unieck

Weydeland 48+ jong

Weydeland 48+ Belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ Belegen

Weydeland oude kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ oud

Weydeland 48+ extra belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ extra Belegen

Weydeland 48+ extra belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ komijn

Boerenkaas 402 Apeldoorn

Boerenkaas 402

Boerenkaas 404 Apeldoorn

Boerenkaas 404

Boerenkaas 603 Apeldoorn

Boerenkaas 603

Boerenkaas 606 Apeldoorn

Boerenkaas 606

Boerenkaas 705 Apeldoorn

Boerenkaas 705

Boerenkaas Apeldoorn

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe kaas. De kaas is minder bewerkt en heeft daarom een typisch ‘boerderijsmaakje’. Hoe hoger het nummer, hoe langer het heeft liggen rijpen in de pakhuizen.

Mèkkerstee Bio-kaas Apeldoorn

Mèkkerstee Bio is een biologische kaas, die gemaakt wordt van geitenmelk. Op de zorgboerderij Mèkkerstee in Ouddorp grazen 600 geiten, die elke dag 3 liter verse melk produceren. In het proces van het verwerken van de geitenmelk tot geitenkaas wordt geen zout of conserveringsmiddelen toegevoegd. De kaas heeft een zachte en romige smaak, die voor veel mensen toegankelijk is. De kaas is lichter verteerbaar dan kaas van koemelk en bevat veel vitamine A. Wij hebben jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, fenegriek, honingklaver, italiaanse kruiden en gemengde peper in het assortiment.

De Mèkkerstee biedt mensen met psychische of psychosociale problemen een plek om zicht nuttig te maken en helpt hen terug te keren naar de maatschappij. Bent u geïnteresseerd in de Mèkkerstee, dan kunt u verder kijken op www.demekkerstee.nl.

Mekkerstee Italiaanse kruidenkaas Apeldoorn

Mekkerstee Italiaanse Kruiden

Mekkerstee Fenegriek kaas Apeldoorn

Mekkerstee Fenegriek

Tynjetaler kaas Apeldoorn

Tynjetaler kaas

Tynjetaler kaas

De Tynjetaler is een heerlijke bijzondere gatenkaas van Friese grond. De Tynjetaler is romig en ietsje zoet, met een knipoog naar de Zwitserse Alpen. Deze jong belegen gatenkaas heeft een licht pittige nasmaak. Heerlijk voor op brood, niet te versmaden bij de borrel of als fondue. In 2011 is deze kaas van Friese bodem de regio prijs in de wedstrijd ”Smaak van Nederland” gewonnen.

Villa kaas

Villa kaas is een boerenkaas met een italiaans recept. Gemaakt van rauwe koemelk. Deze kaas heeft een heerlijke toevoeging van olijfjes, zongedroogde tomaatjes en een vleugje knoflook. Een echte topper onder de kruidenkazen! Circa 8 weken gerijpt, waardoor die nog bijzonder smeuïg en romig is.

De villa kaas wordt gemaakt door familie de Vos. Het maken van deze boeren kruidenkazen is echt een vak apart. De kruiden worden eerst voorgekookt. Het is belangrijk dat de gedroogde kruiden verzadigd zijn met water, anders zouden ze het vocht onttrekken aan de kaas, terwijl boerenkaas juist zo lekker smeuïg moet zijn!

Villa Verde kaas Apeldoorn

Villa Verde Kaas

Villa Korinthos kaas Apeldoorn

Villa Korinthos Kaas

Chevretta Jong Belegen kaas Apeldoorn

Chevretta Jong Belegen

Chevretta Belegen kaas Apeldoorn

Chevretta Belegen

Chevretta Extra Belegen kaas Apeldoorn

Chevretta Extra Belegen

Chevretta Oude kaas Apeldoorn

Chevretta Oud

Chevretta geitenkaas Apeldoorn

Chevretta geitenkaas wordt gemaakt van de lekkerste geitenmelk van Nederland. Deze halfharde geitenkaas wordt gemaakt volgens de Gouda receptuur. De kaas is rijk van smaak en heel smeuïg. Dit komt door het voedingspatroon van de geiten van speciale grassoorten, lijnzaad en stro. Chevretta is een vegetarische kaas, omdat er bij de bereiding gebruik gemaakt wordt van microbieel stremsel. Geitenkaas is licht verteerbaar en past perfect bij een evenwichtig voedingspatroon. Chevretta bevat 40% minder zout dan de meeste andere geitenkazen. Wij verkopen de varianten jong belegen, belegen, extra belegen, oud en kruidenmix. Komt u gerust eens proeven!

Twisca schapenkaas Apeldoorn

Twisca schapenkaas wordt gemaakt van melk, die geproduceerd wordt op schapenboerderij Westfriesedijk. Daar lopen 800 schapen op 70 hectare natuurgebied. Het gras is rijk van samenstelling doordat het land altijd onder invloed stond van de zilte, waterrijke natuur. De melk is daardoor veel smakelijker en uiteraard proef je dit terug in de kaas! Jonge schapenkaas is zacht en romig van smaak. Langer gerijpte kaas krijgt de echte schapenkaassmaak. De kaas is zeer geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Schapenkaas bevat veel vitamine A, B en C. Vooral vitamine B13 is uniek voor schapenkaas. Dit heeft een positieve werking op het verteringsstelsel. De kaas is ook geschikt als vegetarische vleesvervanger. Voor meer informatie over deze kaas kunt u kijken op www.westfriesedijk.nl. Bij ons in de winkel kunt u beide beschreven varianten (mild en belegen) kopen.

Twisca schapenkaas mild Apeldoorn

Twisca schapenkaas mild

Twisca schapenkaas belegen Apeldoorn

Twisca schapenkaas belegen

Sedurre boerenkruidenkaas Apeldoorn

Boerenkruidenkaas Sedurre

Sedurre boerenkruidenkaas

Sedurre is verrijkt met krachtige kruiden en specerijen uit de Italiaanse keuken en voorzien van een vleugje truffel, wat deze smaken extra kracht bijzet. Ingrediënten als olijven, tomaten, knoflook en oregano komen terug in zowel de geur als de smaak van de kaas en vormen daarmee een unieke smaakbeleving die op vele manieren kan worden ervaren. 

Kaasmerk kiezer

Kunt u  niet kiezen? Hier ziet u het verschil tussen al onze kaasmerken. Ga direct naar: Weydeland, Oudelandse, Mekkerstee bio, Chevretta geitenkaas en Twisca schapenkaas

Weydeland 35+ jonge kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ jong

Weydeland 35+ jonge belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ jong belegen

Weydeland 35+ belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ belegen

Weydeland 35+ extra belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 35+ extra belegen

Weydeland Flinck kaas Apeldoorn

Weydeland Flinck

Weydeland Rijck kaas Apeldoorn

Weydeland Rijck

Weydeland Unieck kaas Apeldoorn

Weydeland Unieck

Weydeland 48+ jong

Weydeland 48+ Belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ Belegen

Weydeland oude kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ oud

Weydeland 48+ extra belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ extra Belegen

Weydeland 48+ extra belegen kaas Apeldoorn

Weydeland 48+ komijn

Weydeland kaas Apeldoorn

Weydeland kaas 48+ komt uit Noord-Holland en is geweldig smeuïg en zacht van smaak. Weydeland kaas is sinds januari 2021 GMO-vrij. De koeien krijgen dan alleen GMO-vrij krachtvoer als bijvoeding. Sinds maart 2021 worden de kazen gemaakt van vegetarisch stremsel en past het daarmee in de vega trend. Ook zijn de kazen van jong tot en met oud lactose vrij. Deze groenste kaasmakerij van Nederland heeft een samenwerkingsverband met CONO boeren. Zij krijgen de beste melkprijs van Nederland. De koeien van de CONO boeren lopen 182 dagen per jaar buiten. Dit is het hoogste percentage van Nederland. Weydeland wordt gemaakt van 100% weidemelk. U kunt bij ons de varianten jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud belegen, oud en overjarig kopen. Op www.weydeland.nl kunt u meer informatie vinden over deze fantastische kaas. Weydeland staat voor liefde voor de koe, liefde voor het land en liefde voor de mens. En dat proef je!

Boerenkaas 402 Apeldoorn

Boerenkaas 402

Boerenkaas 404 Apeldoorn

Boerenkaas 404

Boerenkaas 603 Apeldoorn

Boerenkaas 603

Boerenkaas 606 Apeldoorn

Boerenkaas 606

Boerenkaas 705 Apeldoorn

Boerenkaas 705

Boerenkaas Apeldoorn

Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe kaas. De kaas is minder bewerkt en heeft daarom een typisch ‘boerderijsmaakje’. Hoe hoger het nummer, hoe langer het heeft liggen rijpen in de pakhuizen.

Mekkerstee Italiaanse kruidenkaas Apeldoorn

Mekkerstee Italiaanse Kruiden

Mekkerstee Fenegriek kaas Apeldoorn

Mekkerstee Fenegriek

Mèkkerstee Bio-kaas Apeldoorn

Mèkkerstee Bio is een biologische kaas, die gemaakt wordt van geitenmelk. Op de zorgboerderij Mèkkerstee in Ouddorp grazen 600 geiten, die elke dag 3 liter verse melk produceren. In het proces van het verwerken van de geitenmelk tot geitenkaas wordt geen zout of conserveringsmiddelen toegevoegd. De kaas heeft een zachte en romige smaak, die voor veel mensen toegankelijk is. De kaas is lichter verteerbaar dan kaas van koemelk en bevat veel vitamine A. Wij hebben jong, jong belegen, belegen, extra belegen, oud, fenegriek, honingklaver, italiaanse kruiden en gemengde peper in het assortiment.

De Mèkkerstee biedt mensen met psychische of psychosociale problemen een plek om zicht nuttig te maken en helpt hen terug te keren naar de maatschappij. Bent u geïnteresseerd in de Mèkkerstee, dan kunt u verder kijken op www.demekkerstee.nl.

Tynjetaler kaas Apeldoorn

Tynjetaler kaas

Tynjetaler kaas

De Tynjetaler is een heerlijke bijzondere gatenkaas van Friese grond. De Tynjetaler is romig en ietsje zoet, met een knipoog naar de Zwitserse Alpen. Deze jong belegen gatenkaas heeft een licht pittige nasmaak. Heerlijk voor op brood, niet te versmaden bij de borrel of als fondue. In 2011 is deze kaas van Friese bodem de regio prijs in de wedstrijd ”Smaak van Nederland” gewonnen.

Villa Verde kaas Apeldoorn

Villa Verde Kaas

Villa Korinthos kaas Apeldoorn

Villa Korinthos Kaas

Villa kaas

Villa kaas is een boerenkaas met een italiaans recept. Gemaakt van rauwe koemelk. Deze kaas heeft een heerlijke toevoeging van olijfjes, zongedroogde tomaatjes en een vleugje knoflook. Een echte topper onder de kruidenkazen! Circa 8 weken gerijpt, waardoor die nog bijzonder smeuïg en romig is.

De villa kaas wordt gemaakt door familie de Vos. Het maken van deze boeren kruidenkazen is echt een vak apart. De kruiden worden eerst voorgekookt. Het is belangrijk dat de gedroogde kruiden verzadigd zijn met water, anders zouden ze het vocht onttrekken aan de kaas, terwijl boerenkaas juist zo lekker smeuïg moet zijn!

Chevretta Jong Belegen kaas Apeldoorn

Chevretta Jong Belegen

Chevretta Belegen kaas Apeldoorn

Chevretta Belegen

Chevretta Extra Belegen kaas Apeldoorn

Chevretta Extra Belegen

Chevretta Oude kaas Apeldoorn

Chevretta Oud

Chevretta geitenkaas Apeldoorn

Chevretta geitenkaas wordt gemaakt van de lekkerste geitenmelk van Nederland. Deze halfharde geitenkaas wordt gemaakt volgens de Gouda receptuur. De kaas is rijk van smaak en heel smeuïg. Dit komt door het voedingspatroon van de geiten van speciale grassoorten, lijnzaad en stro. Chevretta is een vegetarische kaas, omdat er bij de bereiding gebruik gemaakt wordt van microbieel stremsel. Geitenkaas is licht verteerbaar en past perfect bij een evenwichtig voedingspatroon. Chevretta bevat 40% minder zout dan de meeste andere geitenkazen. Wij verkopen de varianten jong belegen, belegen, extra belegen, oud en kruidenmix. Komt u gerust eens proeven!

Twisca schapenkaas mild Apeldoorn

Twisca schapenkaas mild

Twisca schapenkaas belegen Apeldoorn

Twisca schapenkaas belegen

Twisca schapenkaas Apeldoorn

Twisca schapenkaas wordt gemaakt van melk, die geproduceerd wordt op schapenboerderij Westfriesedijk. Daar lopen 800 schapen op 70 hectare natuurgebied. Het gras is rijk van samenstelling doordat het land altijd onder invloed stond van de zilte, waterrijke natuur. De melk is daardoor veel smakelijker en uiteraard proef je dit terug in de kaas! Jonge schapenkaas is zacht en romig van smaak. Langer gerijpte kaas krijgt de echte schapenkaassmaak. De kaas is zeer geschikt voor mensen met een koemelkallergie. Schapenkaas bevat veel vitamine A, B en C. Vooral vitamine B13 is uniek voor schapenkaas. Dit heeft een positieve werking op het verteringsstelsel. De kaas is ook geschikt als vegetarische vleesvervanger. Voor meer informatie over deze kaas kunt u kijken op www.westfriesedijk.nl. Bij ons in de winkel kunt u beide beschreven varianten (mild en belegen) kopen.

Sedurre boerenkruidenkaas Apeldoorn

Boerenkruidenkaas Sedurre

Sedurre boerenkruidenkaas

Sedurre is verrijkt met krachtige kruiden en specerijen uit de Italiaanse keuken en voorzien van een vleugje truffel, wat deze smaken extra kracht bijzet. Ingrediënten als olijven, tomaten, knoflook en oregano komen terug in zowel de geur als de smaak van de kaas en vormen daarmee een unieke smaakbeleving die op vele manieren kan worden ervaren. 

De kwaliteit van onze kazen in Apeldoorn

Onze kaas krijgt in het rijpingsproces een heel dun laagje plastic om de korst heen. Dit zorgt voor een betere rijping en geeft de kaas een heerlijke smaak. Daarnaast gaat de kaas hierdoor niet schimmelen en is ze langer houdbaar. De behandeling van onze kaas gebeurt geautomatiseerd, waardoor we de beste kwaliteit kunnen garanderen. Iedere kaas wordt afzonderlijk gemonitord tot aan het moment van aflevering. Op deze manier kunt u zeker zijn van de kwaliteit van onze kaas.

 

 Onze kaas heeft een eigen keurmerk. Dit keurmerk staat garant voor een exclusieve, eerlijke kwaliteitskaas, die op een duurzame wijze gerijpt wordt. Door constante luchtvochtigheid en temperatuur tijdens het rijpen, ontstaat de pure smaak van onze natuurlijke kaas.

contact

Telefoonnummer

055 - 366 0556

Adresgegevens

Operaplein 117
7323 EL Apeldoorn

openingstijden

Wij zijn op maandag 1 augustus,  maandag 8 augustus en maandag 15 augustus gesloten.

Kant en klare Indische gerechten zijn op maandag t/m donderdag tot 17:00 uur, vrijdag tot 19:00 uur en zaterdag tot 16:00 uur beschikbaar!

Zondag

Gesloten

Maandag

11:00 - 17:30

Dinsdag - donderdag

09:00 - 17:30

Vrijdag

09:00 - 19:30

Zaterdag

09:00 - 16:00

 

Openingstijden

Kant en klare Indische gerechten zijn op maandag t/m donderdag tot 17:00 uur, vrijdag tot 19:00 uur en zaterdag tot 16:00 uur beschikbaar!

Zondag

Gesloten

Maandag

11:00 - 17:30

Dinsdag - donderdag

09:00 - 17:30

Vrijdag

09:00 - 19:30

Zaterdag

09:00 - 16:00

Contact

Telefoonnummer

055 366 0556

Adresgegevens

Operaplein 117
7323 EL Apeldoorn